Meest recente vacatures:
Kunnen we je helpen?

waarom werken bij

Total is veel meer dan alleen een brandstofproducent. We zijn een van de grootste bedrijven op het gebied van olie- en gasproductie en daarnaast zijn we niet weg te denken binnen de autosport. Alleen in Nederland hebben we al bijna 350 vestigingen en wij hebben een ontzettend leuke uitdaging voor je: werken bij een tankstation van Total. Dit biedt jou de unieke kans om deel uit te maken van een ontzettend leuk en gemotiveerd team. Ook hebben we zeer diverse functies in de aanbieding: je kunt bijvoorbeeld in onze bakery werken, maar je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren voor een baan als verkoopmedewerk(st)er of carwashmedewerk(st)er. Heb je liever wat meer uitdaging? Ook daar hebben we aan gedacht. Je kunt ook solliciteren voor een baan als stationsmanager. Voor je het weet run jij een van de tankstations van Total.

Prijs werkgever met een gouden hart

Unieke UWV-prijs voor Servauto In 2018 heeft het UWV deze prijs voor de eerste keer uitgereikt. Naast de erkenning gaat het om een glazen beeldje. Servauto liet bij de uitverkiezing veel grote bedrijven achter zich, waaronder een bouwmarkt en oliemaatschappijen. Samen met het Werkgevers Servicepunt Amsterdam, het UWV en het Haagse bureau Ditis HR ging Servauto vorig jaar op zoek naar nieuwe collega’s voor de regio Amsterdam. Vooral daar was het vaak moeilijk om goede kandidaten te vinden met genoeg retail-ervaring voor de bemanning van de tankstations. Ons bedrijf is op een bijzondere manier in de prijzen gevallen. Uitkeringsorgaan UWV heeft Servauto uitgeroepen tot ‘werkgever met gouden hart’ vanwege het werven en inhuren van mensen, die doorgaans maar moeilijk aan een baan komen.

Onder werkzoekenden bij het UWV bleken genoeg kandidaten beschikbaar om onze teams te versterken. Via een subsidietraject en uitgebreide coaching werden vervolgens 37 nieuwe collega’s daadwerkelijk geplaatst, in de regio Amsterdam maar ook daarbuiten, als medewerker en als manager van een station. UWV en Servauto zijn blij verrast door de resultaten van de samenwerking. Begin dit jaar spraken de partijen af dat via deze route in 2018 nog eens 40 nieuwe collega’s zouden worden gezocht. Dat streefcijfer is inmiddels ruimschoots gehaald. De teller stond in mei in totaal al op 80 nieuwe collega’s.

HR-manager Jan Riedijk over de uitverkiezing: ‘Dit is natuurlijk heel belangrijk voor ons. Wij willen als Servauto een goed werkgever zijn, ook voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die maar moeilijk aan de slag komen. We zijn blij dat dat zo goed is gelukt en dat we daarvoor met deze prijs erkenning krijgen. Het is een signaal dat we echt op de goede weg zijn.’

Prijs werkgever met een gouden hart

Unieke UWV-prijs voor Servauto

In 2018 heeft het UWV deze prijs voor de eerste keer uitgereikt. Naast de erkenning gaat het om een glazen beeldje. Servauto liet bij de uitverkiezing veel grote bedrijven achter zich, waaronder een bouwmarkt en oliemaatschappijen.

Samen met het Werkgevers Servicepunt Amsterdam, het UWV en het Haagse bureau Ditis HR ging Servauto vorig jaar op zoek naar nieuwe collega’s voor de regio Amsterdam. Vooral daar was het vaak moeilijk om goede kandidaten te vinden met genoeg retail-ervaring voor de bemanning van de tankstations.

Ons bedrijf is op een bijzondere manier in de prijzen gevallen. Uitkeringsorgaan UWV heeft Servauto uitgeroepen tot ‘werkgever met gouden hart’ vanwege het werven en inhuren van mensen, die doorgaans maar moeilijk aan een baan komen.

Onder werkzoekenden bij het UWV bleken genoeg kandidaten beschikbaar om onze teams te versterken. Via een subsidietraject en uitgebreide coaching werden vervolgens 37 nieuwe collega’s daadwerkelijk geplaatst, in de regio Amsterdam maar ook daarbuiten, als medewerker en als manager van een station.


UWV en Servauto zijn blij verrast door de resultaten van de samenwerking. Begin dit jaar spraken de partijen af dat via deze route in 2018 nog eens 40 nieuwe collega’s zouden worden gezocht. Dat streefcijfer is inmiddels ruimschoots gehaald. De teller stond in mei in totaal al op 80 nieuwe collega’s.


HR-manager Jan Riedijk over de uitverkiezing: ‘Dit is natuurlijk heel belangrijk voor ons. Wij willen als Servauto een goed werkgever zijn, ook voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die maar moeilijk aan de slag komen. We zijn blij dat dat zo goed is gelukt en dat we daarvoor met deze prijs erkenning krijgen. Het is een signaal dat we echt op de goede weg zijn.’

Total Nederland ontvangt maatschappelijk verantwoord ondernemen award

De Franse Kamer van Koophandel heeft een award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen toegekend aan Total Nederland N.V. Aanleiding is het initiatief om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen in één van haar tankstations. Eerder dit jaar werd Total Nederland hiervoor al beloond met de Gouden Hart award van het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam.

De award werd recentelijk overhandigd tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Business Awards van de Franse Kamer van Koophandel in Amsterdam. De prijs werd in ontvangst genomen door Olivier Van Parys, Algemeen Directeur van Total Nederland, en Niels Tap, Directeur Servauto Nederland B.V, de exploitatiemaatschappij van Total Nederland.

Reden voor de award is de geslaagde samenwerking met het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (een samenwerkingsverband van regiogemeenten en UWV WERKbedrijf) en DITIS (een HR-dienstverlener), met als gezamenlijk doel werkzoekende 50-plussers, voor wie het lastig is om op de arbeidsmarkt terug te keren, te ondersteunen en aan een baan te helpen. De samenwerking betreft een traject, waarbij langdurig werkzoekenden die geregistreerd staan bij UWV en gemeente Amsterdam, via DITIS een coaching traject aangeboden krijgen op één van de tankstations van Total Nederland.

Olivier Van Parys: “We zijn uiteraard blij met deze erkenning. Het is echter de kracht van de samenwerking tussen drie partijen die heeft gezorgd voor een succesvolle aanpak. Sinds de start medio 2017 hebben we op deze manier al meer dan 70 mensen met weinig perspectief op de arbeidsmarkt aan een baan kunnen helpen. Zij zijn voor ons de gemotiveerde en ervaren medewerkers waar wij zo hard naar op zoek waren.” Niels Tap vervolgt: “En het houdt hier niet op: ook in 2018 hebben we via deze samenwerking al weer ruim 40 nieuwe collega’s bij onze organisatie mogen verwelkomen, variërend van verkoopmedewerker tot zelfs stationsmanagers.”

Personeelsfeest
Elk jaar organiseert Total een personeelsfeest met thema waarin alle medewerkers van Total van harte welkom zijn. In 2018 waren er alle superhelden aanwezig en in ons personeelsfeest van 2019 gingen wij terug naar de jaren 80. Behalve dat het een informatieve avond is worden er ook diverse awards uitgereikt door de directie, waaronder een reis naar het buitenland!

Retailacademy
De Retail Academy, kortweg RA, is een korte leer-werkstage, waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, of dat nu mensen met een Bijstand-/WIA uitkering of, bijvoorbeeld, Statushouders zijn, kennis kunnen maken met het werken in een retail setting en het werken op een tankstation, in het bijzonder. De doelstelling van de RA is meerledig.

  • Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is de RA een plek om kennis te maken met het werken in een retail setting
  • Voor het WSP Groot Amsterdam en de gemeente zijn de mogelijkheden om werkzoekenden te activeren uitgebreid
  • Voor Total is de RA een vindplaats voor goed personeel
  • Voor de deelnemer is het bovendien een ervaring die meegenomen kan worden naar andere werkgevers, mocht het werken in de retail wél, maar op een tankstation niet haar of zijn ding zijn.

De deelnemers krijgen op de deelnemende tankstations een vastomlijnd programma van 4 dagen aangeboden. Ze maken kennis- en trainen met de ‘hard skills’, zoals het kassawerk, het voorraadbeheer et cetera. We trainen ook de ‘soft skills’, zoals klantvriendelijkheid, gastvrijheid en assertiviteit. De deelnemers ontvangen na afloop een Certificaat.

Opleidingsmogelijkheden
Total wil graag gemotiveerde en tevreden collega’s en vindt het belangrijk dat haar collega’s zich kunnen ontwikkelen! Wij vinden het belangrijk dat jij een stevige basis hebt om je functie goed uit te oefenen, dat je je persoonlijk verder ontwikkelt en dat je een diploma kunt behalen. Om dit  te bereiken heeft Total een samenwerking met het ROC, de MBO-4 detailhandel opleiding tot Leidinggevende.