Waarom werken bij Total..

Total is veel meer dan alleen een brandstofproducent. We zijn één van de grootste bedrijven op het gebied van olie- en gasproductie en daarnaast zijn we niet weg te denken binnen de autosport. Alleen in Nederland hebben we al bijna 110 vestigingen in ons eigen beheer en wij hebben een ontzettend leuke uitdaging voor jou: werken bij een tankstation van Total. Dit biedt jou de unieke kans om deel uit te maken van een ontzettend leuk en gemotiveerd team. Ook hebben we zeer diverse functies in de aanbieding: je kunt bijvoorbeeld in onze bakery werken, maar je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren voor een baan als verkoopmedewerk(st)er of carwashmedewerk(st)er. Heb je liever wat meer uitdaging? Ook daar hebben we aan gedacht. Je kunt ook solliciteren voor een baan als stationsmanager. Voor je het weet run jij een van de tankstations van Total.______________________________________________________________________________

Prijs werkgever met een gouden hart

In 2018 kreeg Servauto de unieke UWV-prijs voor het eerst uitgereikt in de vorm van een glazen beeldje. Servauto liet bij de uitverkiezing veel grote bedrijven achter zich, waaronder een bouwmarkt en oliemaatschappijen. Samen met het Werkgevers Servicepunt Amsterdam, het UWV en het Haagse bureau Ditis HR, ging Servauto vorig jaar op zoek naar nieuwe collega’s voor de regio Amsterda. Vooral daar was het vaak moeilijk om goede kandidaten te vinden met genoeg retail-ervaring voor de bemanning van de tankstations. Ons bedrijf is op een bijzondere manier in de prijzen gevallen. Uitkeringsorgaan UW heeft Servauto uitgeroepen tot ‘Werkgever met gouden hart’ vanwege het werven en inhuren van mensen die doorgaans maar moeilijk aan een baan komen.

Onder werkzoekenden bij het UWV, bleken genoeg kandidaten beschikbaar te zijn om onze teams te versterken. Zo zijn er 37 nieuwe collega’s daadwerkelijk geplaatst, via een subsidietraject en uitgebreide coaching, in de regio Amsterdam en omstreken. UWV en Servauto zijn blij verrast door de resultaten van de samenwerking. Begin dit jaar spraken de partijen af dat via deze route in 2018, er nog eens 40 nieuwe collega’s zouden worden gezocht. Dat streefcijfer is inmiddels ruimschoots behaald. De teller stond in mei in totaal al op 80 nieuwe collega’s.

HR-manager Jan Riedijk over de uitverkiezing:
“Dit is natuurlijk heel belangrijk voor ons. Wij willen als Servauto een goed werkgever zijn, ook voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die maar moeilijk aan de slag komen. Wij zijn blij dat het goed is gelukt en dat we daarvoor met deze prijs erkenning krijgen. Het is een signaal dat we echt op de goede weg zijn”. FOTOPersoneelsfeest
Elk jaar organiseert Total een personeelsfeest met thema waarin alle medewerkers van Total van harte welkom zijn. In 2018 waren er alle superhelden aanwezig en in ons personeelsfeest van 2019 gingen wij terug naar de jaren 80. Behalve dat het een informatieve avond is worden er ook diverse awards uitgereikt door de directie, waaronder een reis naar het buitenland!


______________________________________________________________________________

‘Total Nederland ontvangt maatschappelijk verantwoord ondernemen award’

DE FRANSE  KAMER VAN KOOPHANDEL HEEFT EEN AWARD VOOR MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN TOEGEKEND AAN TOTAL NEDERLAND N.V. 
AANELEIDNG IS HET INITIATIEF OM WERKZOEKENDEN MET EEN AFSTAND TOT DE ARBEIDSMARKT AAN EEN BAAN TE HELPEN IN ÉÉN VAN HAAR TANKSTATIONS. EERDER DIT JAAR WERD TOTAL NEDERLAND HIERVOOR AL BELOOND MET DE GOUDEN HART-AWARD VAN HET WERKGEVERSSERVICEPUNT GROOT-AMSTERDAM.

De award werd recentelijk overhandigd tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Business Awards van de Franse Kamer van Koophandel in Amsterdam. De prijs werd in ontvangst genomen door Olivier Van Parys, Algemeen Directeur van Total nederland, en Niels Tap, Directeur Servauto Nederland B.V., de exploitatiemaatschappij van Total Nederland.

Dit werd uitgereikt door de geslaagde samenwerking met het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam en Ditis-HR. Het doel was om werkende 50-plussers, die moeite hadden om op de arbeidsmarkt terug te keren, te ondersteunen en aan een baan te helpen. De langdurig werkzoekenden die geregistreerd staan bij het UWV en gemeente Amsterdam, krijgen een coaching traject aangeboden op één van de tankstations van Total Nederland.

Algemeen Directeur Olivier Van Parys over de uitreiking:
“We zijn uiteraard blij met deze erkenning. Het is echter de kracht van de samenwerking tussen drie partijen die heeft gezorgd voor een succesvolle aanpak. Sinds de start medio 2017 hebben we op deze manier al meer dan 70 mensen met weinig perspectief op de arbeidsmarkt aan een baan kunnen helpen. Zij zijn voor ons de gemotiveerde en ervaren medewerkers waar wij zo hard naar op zoek waren.”

Directeur Servauto Niels Tap vervolgt:
“En het houdt hier niet op: ook in 2018 hebben we via deze samenwerking al weer ruim 40 nieuwe collega’s bij onze organisatie mogen verwelkomen, variërend van verkoopmedewerker tot zelfs stationsmanagers.”
Opleidingsmogelijkheden
Total wil graag gemotiveerde en tevreden collega’s en vindt het belangrijk dat haar collega’s zich kunnen ontwikkelen! Wij vinden het belangrijk dat jij een stevige basis hebt om je functie goed uit te oefenen, dat je je persoonlijk verder ontwikkelt en dat je een diploma kunt behalen. Om dit  te bereiken heeft Total een samenwerking met het ROC, de MBO-4 detailhandel opleiding tot Leidinggevende.______________________________________________________________________________

Retail Academy
De Retail Academy, ook wel RA, is een korte leer-werkstage waar mensen van verschillende groepen kennis kunnen maken met het werken in een retail setting, in het bijzonder het werken op een tankstation. Denk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een bijstand-/WIA uitkering of bijvoorbeeld statushouders.

De Retail Academy is er voor meerdere doelen:
– Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is de RA een plek om kennis te maken met het werken in een retail setting
– Voor het WSP Groot Amsterdam en de gemeente zijn de mogelijkheden om werkzoekenden te activeren, uitgebreid
– Voor Total is de RA een vindplaats voor goed personeel
– Voor de deelnemer is het bovendien een ervaring die meegenomen kan worden naar andere werkgevers, mocht het werken in de retail wel zijn/haar ding zijn, maar op een tankstation niet.

De deelnemers krijgen op de deelnemende tankstations een duidelijk programma van 4 dagen aangeboden. Ze maken kennis en trainen met de ‘hard skills’, zoals o.a. het kassawerk en het voorraadbeheer. We trainen ook de ‘soft-skills’, zoals klantvriendelijkheid, gastvrijheid en assertiviteit. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.