Een sollicitatiebrief schrijven

Goed op de hoogte
Neem vooral je tijd. Een goede sollicitatiebrief schrijf je niet binnen vijf minuten. Begin daarom eerst met het verzamelen van informatie. Zorg ervoor dat je precies weet voor welke functie je solliciteert. Wat zijn de vereisten? Welke taken horen bij deze functie? Waarom lijkt het jou leuk om te werken bij een tankstation? Laat in je sollicitatiebrief merken dat je goed op de hoogte bent.

Waarom jij?
Laat ons weten waarom jij een goede aanwinst voor ons bent. Omschrijf relevante werkervaring en bruikbare kwaliteiten. Leg uit waarom dit allemaal van pas komt bij het werken op een tankstation van Total. Zorg er wel voor dat je dingen niet dubbel benoemt en dat je niet in herhaling valt. Kort samengevat: overtuig ons ervan dat je de perfecte collega en werknemer bent!

Waarom Total?
Vertel ons waarom je juist wil werken op een tankstation van Total. Waarom wij, en niet een ander bedrijf? Wat maakt het werken bij een tankstation van Total zo bijzonder voor jou?

Tot slot
Zorg ten slotte voor een pakkende, originele afsluiting. Laat bijvoorbeeld merken dat je graag bij ons langskomt voor een kennismaking, of bedenk iets anders leuks. Zorg ervoor dat je de brief nog eens helemaal doorleest voordat je hem verstuurt. Staan er geen spelfouten in? Ziet het er netjes en overzichtelijk uit? Zit er een duidelijke opbouw in? Zorg ervoor dat de brief goed leesbaar is en een logische volgorde heeft.

Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een voorbeeld sollicitatiebrief voor je. Bekijk de sollicitatiebrief hier!